Årsmöte

ÅRSMÖTE

Tisdag den 11 juni kl 19.00 i gamla skolan, Hyttgården.

Ärenden enligt stadgarna.

Välkommen!

/Styrelsen

Obemannat kontor

Kontoret är stängt 28-29 maj.

Energiskatt 2024

Kraftig indexuppräkning på energiskatten på el 2024 beslutad

Regeringen utfärdade den 18 oktober en förordning med indexuppräkning av energiskatten på el som höjs med 3,6 öre per kilowattimme till 42,8 öre per kilowattimme från och med den 1 januari 2024.

Hushållskunder i kommunerna i  Norrbotten har reducerad energiskatt med 9,6 öre/kWh, dvs en energiskatt på 33,2 öre/kWh exkl moms.

Föranmälan

Nu hittar du som är elinstallatör oss hos Föranmälan.

föranmälan.nu (foranmalan.nu)

Kabelutsättning

Ring först – gräv sedan! Vi hjälper dig att märka ut var eventuella elledningar i jorden finns. Om du vid grävning skadar en ledning kan du bli skyldig att betala skadestånd om du inte begärt kabelutsättning.

Stäng av elen på rätt sätt

Tänk på att stänga av elen på rätt sätt, när det börjar bli dags att stänga fritidshuset för vintern. Stäng av efter elmätaren, till exempel i proppskåpet. Du kan antingen slå från brytaren eller skruva ur säkringarna.

 

 

Din elmätare är vårt verktyg för att läsa av hur mycket el du använder, för att sedan kunna ge dig en korrekt faktura. För att vi ska kunna få tillgång till elmätarens mätvärden måste huvudströmbrytaren vara påslagen, det är därför viktigt att du aldrig bryter strömmen till elmätaren, utan istället stänger av huvudströmbrytaren i ditt proppskåp inomhus. Då används ingen el men din elmätare har fortfarande ström och kan rapportera in dina mätvärden.

En enkel regel är att om du fortfarande kan se mätarställningen på displayen så är elen avstängd på rätt sätt. Om du är osäker på hur du gör för att stänga av elen eller om du har andra frågor om din elmätare är du välkommen att höra av dig till oss på 0923-640013.

Leverans av fakturor

Vill bara påminna om att Postnord har varannadagsutdelning av post. Det innebär att fakturorna tar längre tid på sig innan de ligger i brevlådan.

Räkna med att det tar minst fem dagar in på den nya månaden innan fakturan kan  skapas, sen en dag hos utskriftsleverantören och på det postutdelning varannan dag.

Swishbetalning

Nu går det att betala med Swish hos oss.

Vi tar dock ej emot kortbetalningar.

 

Möjlighet till faktura 1 ggr/månad

Med tanke på att fakturorna kommer bli högre den kommande tiden på grund av höga energipriser, så finns möjligheten att få sin faktura 1 gång per månad istället för varannan månad som många har idag. Detta kan ändras under de ojämna månaderna, dvs januari, mars, maj osv.

Ring och säg till om ni vill ha en månadsfaktura.

0923-640013